All day crumble met appel en bessen

De crumble in een leuk ovenschaaltje

De crumble in een leuk ovenschaaltje*

Als ontbijt, lunch, tussendoortje óf als toetje.. Deze crumble kun je echt op elk moment van de dag eten! Dat is goed nieuws toch?

Ik eet deze crumble met appel en blauwe bessen regelmatig als ontbijt. Heerlijk als hij net uit de oven komt en dan met een beetje volle kwark.. Ik krijg gelijk weer trek als ik eraan denk!

Ingrediënten (voor 4 porties)

*De foto hierboven heb ik een andere keer gemaakt. Hier had ik een kleiner schaaltje gebruikt (en 1/4 van de ingrediënten)

  • 250 gram blauwe bessen
  • 2 á 3 appels (bijvoorbeeld Jonagold of Pink Lady)
  • 150 gram volkorenmeel
  • 50 gram kokosrasp
  • 50 gram havermout vlokken
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram honing (of nog beter; agavesiroop.. Maar dat is wel vrij prijzig)
  • 1 eetlepel kaneelpoeder

Benodigdheden

  • Een kleine ovenschaal van 26 cm x 20 cm
  • Een (hetelucht)oven
  • Een weegschaal
  • Een keukenmachine of mixer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vul de ovenschaal met de blauwe bessen
  • Snij de appels in kleine stukjes en leg deze bovenop de blauwe bessen

  • Mix het meel, de kokosrasp, de havermoutvlokken en 3/4 van de honing met de roomboter en kaneel in de keukenmachine (of met een mixer) totdat het grove kruimels geworden zijn
  • Verdeel het grove kruimelmengsel over het fruit
  • Bak de crumble in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Kijk voor de zekerheid na een kwartiertje even hoe hard het gaat.
  • Geniet van de crumble met kwark of yoghurt (of met slagroom als toetje 😉 ) De crumble is warm het lekkerst!
De crumble met kwark in een schaaltje

De crumble met kwark in een schaaltje

Heb je geen zin om de crumble zelf te maken? Dan kun je ook eens langsgaan bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam in Ouddorp – waar ik in de bediening sta. Daar staat de crumble namelijk op de kaart als ontbijt (met yoghurt), voor bij de koffie (met slagroom) én als toetje (met ijs en slagroom)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *