Chia-banaan-pudding ontbijtje

Chia-banaan-pudding met blauwe bessen en Griekse yoghurt

Chia-banaan-pudding met blauwe bessen en Griekse yoghurt

De quote ‘I love sleep because it’s like a time machine to breakfast’ is heel toepasselijk bij dit ontbijtje. Want als dit ’s ochtends in de koelkast voor me klaarstaat, kan ik niet wachten om het op te eten!

Wanneer je ’s ochtends vroeg op moet en je weinig tijd hebt om te ontbijten, is het makkelijk als je de avond van tevoren al wat hebt klaargemaakt dat je de volgende ochtend zo uit je koelkast kunt pakken. Dat kun je doen met een smoothie maar ook deze chia-banaan-pudding is daar een ideaal voorbeeld van! ’s Avonds maak je het binnen vijf minuten klaar en ’s ochtends hoef je het alleen uit de koelkast te pakken en wat fruit en eventueel Griekse yoghurt toe te voegen.

Chia-banaan-pudding met kiwi en Griekse yoghurt

Chia-banaan-pudding met kiwi en Griekse yoghurt

Ik heb de basisingrediënten van dit recept (chiazaad, havermout, banaan en Alpro Coconut Original) standaard in huis dus ik kan dit deze chia-pudding altijd maken! Doordat de chiazaadjes de hele nacht hebben ‘geweekt’, zijn ze volgezogen met de melk en dan krijg je dus een pudding-achtige substantie.

Het recept voor de chia-banaan-pudding

Benodigdheden:

  • een schaaltje
  • een lepel/vork om te roeren
  • aluminiumfolie om het af te dekken

De ingredienten:

  • 3 el chiazaad
  • 200 ml Alpro Coconut (rijst-kokosmelk) of amandelmelk
  • 1/2 geprakte banaan
  • 1/2 el kaneel

Optioneel:

  • 2 el havermout
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el gojibessen
  • 4 el Griekse yoghurt
  • vers fruit

Hoe ga je te werk?

Prak de banaan en voeg alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar in een schaaltje. Roer het mengsel goed (de kaneel is even ‘lastig’ maar blijf gewoon roeren totdat het is opgelost :-) ). Dek het daarna af met aluminiumfolie of een deksel en zet het een nachtje (of 3 á 4 uur) in de koelkast. Pak de volgende ochtend het schaaltje uit de koelkast en vul de bodem van een ander schaaltje op met wat Griekse yoghurt. Giet hier de chia-pudding overheen en voeg als laatste nog wat fruit toe, zoals kiwi, blauwe bessen en/of aardbeien. Ik vind de yoghurt en het fruit een lekkere toevoeging vanwege de zure smaak!

Voordelen van chiazaad

Chiazaad wordt niet voor niks een ‘superfood’ genoemd. In chiazaden zitten veel eiwitten, calcium, omega 3 vetzuren en ijzer (drie keer zoveel dan in spinazie!). Vooral als je dus niet veel zuivel drinkt en weinig of geen vlees en vis eet, is chiazaad een fijne aanvulling op je voedingspatroon. En omdat er veel vezels in zitten, zit je er lang vol van. Het eten van deze kleine zaadjes heeft dus best veel voordelen!

Chia-banaan-pudding met aardbei en Griekse yoghurt

Chia-banaan-pudding met aardbei en Griekse yoghurt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *