Courgetti met romige saus en garnalen

Courgetti met garnalen en roomsaus

Courgetti met garnalen en roomsaus

Spaghetti met zo’n smeuïge en romige saus… Erg lekker maar ook heel machtig! Vaak komt de saus uit een zak of potje en zitten er bijna geen groenten in het gerecht. Ook word je er over het algemeen niet slanker van 😉

In dit recept heb ik de spaghetti vervangen door slierten van courgette. Dit noem je ook wel courgetti. Als je koolhydraatarm wilt eten, maar tóch zin hebt in pasta, is dit een ideale oplossing. En je krijgt gelijk een hoop groenten binnen!

Om de courgetti te maken heb ik een spiraalsnijder gebruikt. Hiermee kun  je mooie, eindeloze ‘krullende’ courgetti maken. Het is eigenlijk een soort puntenslijper, je doet de courgette aan één kant van de spiraalsnijder erin en dan draai je ‘m rond. Ik heb mijn spirelli (want zo wordt het ook wel eens genoemd) bij bol.com gekocht.

Een spiraalsnijder

Een spiraalsnijder

Maar je kunt ook een jullienne-snijder of een keukenrasp gebruiken om sliertjes te maken van de courgette. Je sliertjes worden dan wel wat minder mooi en minder lang maar ze zijn dan net zo lekker hoor 😉

Een julienne-peeler/snijder

Een julienne-peeler/snijder

De dikmakende saus die vaak bij romige spaghetti’s wordt geserveerd, heb ik vervangen door een soort guacamole met Griekse yoghurt. En alsof dat allemaal nog niet lekker genoeg is, heb ik in dit recept ook nog garnalen toegevoegd. De garnalen en de blokjes courgette zijn trouwens het enige ‘warme’ in het gerecht. De saus warm je niet op!

Het allermooiste van dit lekkere en über gezonde gerechtje is dat het heel makkelijk en snel te maken is. Lees snel verder voor het recept!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 bakje garnalen
  • Parmezaanse kaas
  • Kokosolie om in te bakken

Heb je veel trek? Gebruik dan 1,5 courgette (1 courgette voor de ‘spaghetti’ en een halve om blokjes van te snijden).

De saus:

  • 1/2 avocado
  • 2 of 3 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Citroensap
  • Peper/zout
  • Optioneel: 3 (cherry)tomaatjes
Ingrediënten van de saus

Ingrediënten van de saus

Benodigdheden

  • Een spiraalsnijder, een julienne-peeler/snijder of een keukenrasp

Bereiding

  • Maak eerst de saus. Prak de avocado met een vork tot alle klontjes eruit zijn en meng het met de Griekse yoghurt
  • Voeg peper, zout, knoflook en wat citroensap toe naar smaak. Als je wat (cherry)tomaatjes in huis hebt, is het lekker om deze in kleine stukjes aan de saus toe te voegen. Net als bij guacamole :-)
De saus

De saus

  • Maak sliertjes van de hele of halve courgette met een spiraal- of julienne snijder. Snijd blokjes van de overgebleven courgette
  • Bak de courgetteblokjes een minuut of drie in kokosolie
  • Bak op het laatst de garnalen ook even mee. Als je het lekker vindt dat de courgettesliertjes ook warm zijn, kun je die ook kort meebakken (niet te lang want dan worden ze slap). Voeg peper/zout naar smaak toe

FullSizeRender[1]

  • Leg de courgetti en de blokjes op een bord. Schenk de saus hier bovenop en maak het af met de garnalen en Parmezaanse kaas! (De Parmezaanse kaas was ik vergeten, die heb ik er pas op gedaan nadat ik de foto’s maakte :) )
Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *