De gegrilde groenten pizza

Pizza met gegrilde groenten en tonijn

Pizza met gegrilde groenten en tonijn

PIZZA. Ohh wat is dat toch lekker! Het is alleen jammer dat het zo slecht voor je is, toch..? Tja, dat klopt. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen. Wat we wél kunnen doen is de ingrediënten van de pizza wat gezonder maken, met gegrilde groenten bijvoorbeeld!

Ik kwam dit recept tegen op de foodblog OhmyFoodness van Sabine Koning. Zij inspireerde mij om dit recept te maken.

Deze pizza met gegrilde groenten is makkelijk en snel te maken dus ideaal voor doordeweeks. Hij is enorm vullend dus daarna heb je niet de drang om te gaan snacken!

De versie die ik heb gemaakt is vegetarisch, maar als je bijvoorbeeld van tonijn houdt, kun je er ook natuurlijk ook 1 of 2 blikjes tonijn aan toevoegen. Dit heeft Ellen laatst gedaan en van haar begreep ik dat dat ook erg lekker is! (zie foto hierboven :) )

Ingrediënten voor 2-4 personen*

*Voor twee grote eters of drie of vier kleine 😉

  • 1 verse pizzabodem van de AH met tomatensaus
  • 1 zakje geraspte 30+ kaas
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika (of geel of groen als je dat lekkerder vindt)
  • 4 teentjes knoflook
  • Optioneel: 1 of 2 blikjes tonijn
  • Verse rucola
  • Kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels gedroogde tijm en/of Italiaanse kruiden

Benodigdheden

  • Een ovenschaal
  • Een vel bakpapier
  • Een bakplaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de paprika in reepjes, de courgette en knoflook in plakjes en de rode ui in halve ringen
  • Verdeel alle groenten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, tijm/Italiaanse kruiden en peper en zout
  • Rooster de groenten 20 minuten in de oven

IMG_3178

  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg de pizzabodem daarop
  • Verspreid de tomatensaus en drie handjes geraspte kaas over de pizzabodem
  • Verspreid de geroosterde groenten (met nog een beetje extra kaas 😉 ) over de pizzabodem

IMG_3188

  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza in 15 minuutjes af in de oven

IMG_3192

  • Haal de pizza uit de oven en strooi er wat kappertjes en rucola naar smaak overheen

IMG_3195

  • Snijd de pizza in 4 of 8 stukken en smullen maar!

IMG_3202

PS. Als je deze pizza écht gezond wilt maken, dan zul je zelf de pizzabodem en tomatensaus moeten maken 😉 Hierover zal ik binnenkort een blog posten! En nog een tip om de pizza gezonder te maken: gebruik zo min mogelijk kaas.. Maar ja.. het moet wel lekker blijven hè :)

De pizza met tonijn

De pizza met tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *