De wafeltang! Wie kent hem nog?

Wafels in mijn haar!

Wafels in mijn haar!

Wattt? De wafeltang? Bestaat die nog? Ja zeker wel!

In de jaren 80 en 90 was de wafeltang mateloos populair. Wie had hem niet? Beroemdheden als Britney, Madonna, Jodie Foster en Christina Aguilera styleden hun haar maar al te graag met wafels. Best leuk om even terug te zien:

Zoals dat met alle trends gaat, zijn ze na een tijdje uit de tijd en iedereen is er dan wel een aantal jaren klaar mee. Maar nadat de wafeltang nu een jaar of tien op zolder heeft gelegen is het wat mij betreft weer tijd om hem af te stoffen. Want wafels in je haar zijn (weer) super leuk!

Zoektocht naar mijn oude wafeltang

Mijn oude stijltang had ook van die wafel-opzetstukjes. Maar ja.. Waar had ik die gelaten? Nadat ik dus mijn hele huis en het huis van mijn ouders ondersteboven had gehaald om die opzetstukjes te vinden moest ik helaas concluderen dat ik die zeer waarschijnlijk weggegooid had. Tien jaar geleden dacht ik zeer waarschijnlijk dat ik die natuurlijk nooooooooit meer zou gaan gebruiken. Want ja.. wafels in je haar zijn echt van vroeger. Gelijk een goede les voor de volgende keer: gooi nooit iets weg want in de toekomst komt het vast weer terug in de mode 😉

De wafeltang

Ellens wafeltang

Mijn eigen wafeltang was dus gesneuveld maar gelukkig had Ellen haar wafeltang van vroeger nog wel bewaard. Ze heeft er zelfs twee, waarvan eentje nog nieuw in de verpakking zat. En hij ziet er echt retro uit dus dit maakt het gevoel van de 90’s helemaal compleet!

Wafel-inspiratie

Op de website van The Chair.com en Miss Lipgloss staan veel mooie voorbeelden van geweldige kapsels waarin gewafeld haar gebruikt is. Na het bekijken van deze kapsels ben ik zelf ook even aan de slag gegaan. Als je het subtiel doet, vind ik het erg leuk staan. Het geeft net dat beetje extra aan je look! Ja kan het ook nog eens makkelijk bij jezelf maken, het kost alleen wat tijd.

Leuk toch?

Leuk toch?

Mijn ‘baret’ is van Bodacious, een leuk winkeltje in het centrum van Middelharnis!

Tips en tricks voor je gaat wafelen:

  • Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is.
  • Bescherm je haar tegen de hitte met een daarvoor bestemd product (een serum of olie bijvoorbeeld). Ik doe dit zelf niet maar het is wel beter voor je haar 😉
  • Breng je haren lok voor lok, laag voor laag, tussen de tang en knijp de tang dicht. Hoe harder je knijpt hoe sterker de ‘ribbels’ worden.
  • Hoe meer dunne plukjes je wafelt hoe groter je bos met haar wordt.
  • Pak niet te dikke plukken want dan zie je de ribbels niet.
  • In deze video zie je hoe je een hele gave staart maakt.

Geen wafels, wel volume?

Je kan een wafeltang dus gebruiken om wafels in je haar te maken maar je kunt hem ook gebruiken voor meer volume in je haar.

  • Om meer volume te creëren maak je ook wafels maar dan niet op de bovenkant van het haar maar net een laagje eronder. En dan alleen bij de aanzet van het haar;
  • Vervolgens haal je je vingers door je gewafelde haar heen en wrijf je het een beetje los;
  • Daarna laat je je ‘steile’ haar er weer overheen vallen en je hebt gelijk veel meer volume zonder dat je de wafels ziet!;
  • Je kunt natuurlijk ook nog wat haarspray gebruiken. Maar dit verzwaart je haar ook, waardoor het misschien juist weer wat uit kan zakken.

Heb jij nog een wafeltang op zolder liggen en ga je ‘m ook weer eens gebruiken? Of doe je dat misschien al? Ik ben benieuwd naar jullie mening over ‘gewafeld haar’!

 

Fotobronnen:

Britney Spears | Christina Aguilera | Madonna | Jodie Foster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *