Een lekker pittig tomatensoepje!

De inhoud van de tomatensoep

De ingrediënten

Nu het buiten weer kouder wordt, hebben we goede brandstof nodig om lekker warm te blijven. Het koudere weer betekent ook dat we allemaal wat minder zin hebben om naar buiten te gaan om te sporten… Dus we hebben voedsel nodig dat de spijsvertering op gang helpt 😉 Én iedereen is in deze tijd om de haverklap verkouden, dus we hebben gerechten nodig die ervoor zorgen dat je weer door je neus kunt ademhalen!

Met deze pittige tomatensoep komt dat helemaal goed. Want ik heb gelezen dat je het sneller warm krijgt door het eten van pittige gerechten en dat die verstopte neus er weer door gaat lopen. En pittige specerijen stimuleren ook nog eens de spijsvertering!*

Je kunt deze soep het beste maken op een dag vóórdat je ‘m gaat eten, zodat alle smaken goed in kunnen trekken!

Oh ja.. Had ik al gezegd dat de soep echt MEGA makkelijk te maken is?

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 3 vleestomaten
  • 500 g cherrytomaten (aan tak)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 3/4 rode peper
  • Een bosje verse tijm (10 gram)
  • 6 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • Peper, zout en gemalen chilivlokken
IMG_0831

De ingrediënten

Overige benodigdheden

  • Grote ovenschaal
  • Staafmixer, keukenmachine of een blender

Bereidingswijze

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden
  • Verwijder de takjes en groene kroontjes van de cherrytomaatjes en doe ze in de ovenschaal
  • Snij een kruisje bovenop de vleestomaten en doe ze in de ovenschaal
  • Snij de puntpaprika’s door de helft, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de schil naar boven in de ovenschaal
  • Doe de knoflookteentjes (met schil!) in de ovenschaal
  • Snij de ui in parten en doe ze in de ovenschaal
  • Snij 3/4 rode peper in reepjes (verwijder de zaadjes) en doe ze in de ovenschaal
  • Rasp de tijmblaadjes van de steeltjes af en verdeel het over de ovenschaal (bewaar nog iets voor de garnering, dat staat zo leuk)
  • Verdeel de olijfolie over de ovenschaal en kruid het nog iets met peper en zout
IMG_0832

Alles in een ovenschaal

  • Nu ga je de groenten roosteren. Zet de ovenschaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Breng 500 ml water aan de kook en los het bouillonblokje daarin op
  • Haal de ovenschaal na 30 minuten uit de oven. Haal de velletjes van de knoflook en pureer alles in de keukenmachine (of met de blender of staafmixer)

IMG_0834

  • Gooi het mengsel in een pan en voeg net zoveel bouillon toe totdat je soep de gewenste dikte heeft
  • Kruid het nog een beetje met peper, zout en gemalen chilivlokken naar smaak

IMG_0835

  • Serveer de soep naast een lekkere salade!
De soep met een salade

De soep met een salade

 

*Deze uitspraken zijn gebaseerd op teksten die ik op internet gelezen heb. Ik heb geen wetenschappelijk bewijs 😉 (Bronnen: Foodlog.nl / Maakjelevenbeter.nl / Optimalegezondheid.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *