Geen oorbel maar een ear cuff!

De earcuff

De ear cuff

Tja, een earcuff. Zo heet dit oorsieraad. Ik weet niet wie deze naam bedacht heeft, maar ik vind het maar raar klinken. Ik heb het even gegoogled en ik zag dat cuff zoiets betekent als een manchet, handboei of ketting. Het is dus een soort ketting of manchet voor in je oor. Dat verklaart het woord wel een beetje :-)

Deze trend komt, net als de wafeltang, ook wéér uit de periode van de 80’s en 90’s en is weer helemaal terug van weggeweest. Net als de wafeltang waar ik laatst een blog over schreef. Wat komen er toch leuke en goede dingen uit die tijd!

Je kan dit oorsieraad in één oor dragen of in allebei je oren. Persoonlijk vind ik het het mooiste als je het in één oor draagt, dat is wat subtieler. Het leuke aan een ear cuff is dat je maar één gaatje in je oor nodig hebt. De meeste ear cuffs hebben namelijk een klemmetje aan de bovenkant zodat je hem om de bovenkant van je oor kunt klemmen. Soms heb je helemaal geen gaatjes in je oren nodig. Sommige ear cuffs ‘hang’ je namelijk gewoon om je oor heen.

Mijn earcuff

Mijn ear cuff

Mijn ear cuff is van de H&M en kostte rond de 5 euro. Omdat die van mij best simpel is, draag ik ‘m ook gewoon overdag naar mijn werk. Het maakt je look ook best wel chique dus ik vind ‘m ook leuk voor een feestelijke gelegenheid. Als je naar een feestje gaat, is het ook leuk om voor een wat uitbundiger exemplaar te kiezen zoals hieronder.

Als je op Google of Pinterest zoekt op ‘ear cuff’, krijg je oneindig veel voorbeelden van leuke ear curffs. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van heel subtiel tot mega opvallend. Ik heb even wat geschuumd (lekker plat Flakkees woord voor rondkijken 😉 ) op internet en ik heb wat mooie exemplaren voor je op een rijtje gezet:

De ear cuffs zijn bij heel veel winkels te koop. Denk aan de H&M, Claire’s, Bijoux Brigitte, Forever 21, etcetera etcetera.

Ik ben in ieder geval heel blij met die van mij! Wat vind jij ervan?

Misschien een goede tip om een toffe ear cuff voor Sinterklaas of aan de Kerstman te vragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *