Gekookte aardappelen maar dan anders

Aardappel anders!

Aardappelsalade

De Allerhande van Albert Heijn is het beste kookboek dat er is. Iedere maand nieuwe recepten, die ook nog eens duidelijk uitgelegd worden. Bijna alles wat ik voor het eerst maak komt uit de Allerhande. De andere magazines van bijvoorbeeld Plus of Jumbo zijn ook heel leuk, maar ik haal mijn boodschappen altijd bij de Appie dus daar sluit de Allerhande beter op aan :)

Tijdens het lezen van de Allerhande kwam ik laatst een aardappelsalade met peterselie en kappertjes tegen. Dus hup, die pagina heb ik uitgescheurd en op de stapel gelegd met andere recepten die ik nog eens wil maken!

In de Allerhande gebruiken ze dit recept als bijgerecht. Ik heb er een hoofdgerecht van gemaakt met een grote rundergehaktbal en een kleine salade. Deze aardappeltjes zijn trouwens super lekker met een beetje olijfmayonaise. Beetje slecht maar zoo lekker 😉

Op de website van Albert Heijn kun je dit recept ook vinden. Ik heb het recept van de Albert Heijn iets aangepast naar mijn smaak.

Ingrediënten voor 4 personen (als hoofdgerecht)

  • 1,5 kilo Carisma aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 3 el kappertjes
  • 1/2 tl gemalen chilivlokken
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bakje platte peterselie
  • 1 citroen
  • Peper en (zee)zout

Als bijgerecht maakte ik nog een kleine salade met stukjes paprika, tomaat, avocado, geschaafde komkommer en augurk met een dressing van balsamico azijn. En natuurlijk een gehaktbal van rundergehakt (zie foto hieronder).

Bereiding van de aardappelsalade

  • Schil de aardappelen, snijd ze in vier of acht parten en kook ze beetgaar. Giet af en laat ze dan nog even 5 minuten staan (met de deksel op de pan)
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn en de ui in kleine stukjes. Meng de olijfolie met de knoflook, ui, kappertjes en chilivlokken in een klein pannetje en verwarm op laag vuur
  • Snijd de bleekselderij in kleine boogjes en snijd de peterselie fijn
  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit
  • Gooi nu alles bij elkaar in een grote schaal en breng op smaak met peper en (zee)zout
  • Serveer de aardappelsalade samen met een lekker stukje vlees (bijvoorbeeld een gehaktbal) en een kleine salade!
Lekker met een gehaktbal en een beetje groenten

Lekker met een gehaktbal en een beetje groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *