Hotspot: Sugo Pizza in Rotterdam

Pizza lovers!

Pizza lovers!

Wij zijn gék op pizza en op het ontdekken van nieuwe hotspots. Dus toen we op Facebook en Instagram het bestaan van Sugo in Rotterdam ontdekten, belandde deze pizzeria op ons ‘to do-lijstje’. Afgelopen donderdagavond was het ideale moment om Sugo te bezoeken want die avond gingen Rianne en ik naar een Gin & Tonic Proeverij in de Markthal. En wat is nu een betere bodem voor cocktails dan pizza? Precies, die is er niet!

We gingen dus met de bus…

Omdat we met al die Gin achter onze kiezen natuurlijk niet met de auto wilden, gingen we met de bus (!) naar Rotterdam. Dit was voor ons allebei al jááááren geleden dus in de eerste instantie had het niet onze voorkeur. Maar omdat het zo relaxed was, kwamen we al gauw tot de conclusie dat het voor herhaling vatbaar is. Zeker als we bijvoorbeeld een dagje gaan shoppen in Rotterdam. Het is stukken voordeliger (vooral als je kijkt naar de parkeerkosten) en je hoeft niet op de weg te letten dus je kan lekker kletsen of je ogen even dichtdoen. Relaxed! Tot zover mijn promo-praatje voor Arriva 😉

Ons bezoek aan Sugo

Na ons bus- en metro-avontuur, kwamen we aan bij Sugo. Het zag er gelijk al hip en gezellig uit:

IMG_5533_1

IMG_5527

Het was lekker druk maar gelukkig was er nog een plekje voor ons. Voordat we gingen zitten, hebben we natuurlijk eerst even goed de vitrine met al die heerlijke pizza’s bekeken. Mmmm wat zag dat er lekker uit!

IMG_5464

IMG_5484_2

IMG_5469

Het was even onduidelijk voor ons wat nu precies de bedoeling was, maar al snel kwamen we erachter dat het concept van Sugo is dat je zelf een stukje pizza uitkiest (of meerdere 😉 ) en deze wordt dan gelijk voor je opgewarmd in de oven en daarna aan tafel geserveerd.

Maar ja, eerst moesten we een keuze maken tussen al die lekkere en verrassende combinaties… Je kunt bij Sugo iedere dag kiezen uit 10 tot 20 verschillende pizza’s, die de hele dag door vers worden gemaakt. Er zitten dus altijd wel een paar varianten tussen die je lekker vindt. En in mijn geval zijn dat ongeveer alle varianten omdat ik bijna alle pizza’s lekker vind! Dus dat maakt het extra lastig om te kiezen… Behalve pizza met gorgonzola, brrr daar moet ik niet aan denken 😉

Zoveel keuze!

Zoveel keuze!

Na een minuut of tien waren we eruit: Rianne koos voor de traditionele pizza met salami, mozzarella en tomatensaus en de pizza met tomatensaus, mozzarella en verse basilicum. Ik had mijn oog laten vallen op de pizza boordevol groenten (paprika, aubergine, courgette, ui, champignons en cherrytomaten) en de pizza met tonijn (en rode ui, augurk, mais, fior di latte en cherrytomaten).

Even later werd de pizza – in vier stukjes gesneden, handig! – geserveerd op een leuk houten al taglio plankje:

Onze lekkere pizza's!

Onze lekkere pizza’s!

Sugo is dus all about ‘Pizza al taglio’. Dit betekent ‘pizza per stuk’. In Italië schijnt dit een bekend fenomeen te zijn, maar wij hadden er nog nooit van gehoord. Het is dus een beetje de Italiaanse variant van tapas; je kunt allerlei verschillende soorten pizza’s bestellen en deze gezellig samen delen. Of je eet ze allemaal lekker zelf op, dan kan natuurlijk ook :) Het is echt fingerfood, je krijgt er geen bestek bij. Dus die servetjes op tafel komen zeker van pas!

De eyecatcher van het interieur!

Het logo: de eyecatcher van het interieur!

Sugo gebruikt alleen verse en voornamelijk biologische ingrediënten. En dat proef je zeker! Na de eerste hap viel het ons gelijk op dat de bodem een luchtige structuur heeft. Dit komt doordat de pizzabakkers van Sugo het meel tot 72 uur laten rijzen. Dit zorgt voor een krokante bite en een luchtige bodem. En de bodem bevat ook nog eens 80% minder gister dan ‘normale’ pizzabodems waardoor het een stuk gezonder en beter verteerbaar is. Last van dat ‘zware’ gevoel dat je vaak na het eten van een pizza hebt, heb je na het eten van een Sugo-pizza dus niet. Wat ons betreft een groot pluspunt!

En daardoor hadden we na de pizza ook nog genoeg ruimte voor een lekker toetje. Wij kozen voor een tiramisu met speculaas, geserveerd in een schattig weckpotje:

IMG_5518

IMG_5523_2

Yum! Rianne geniet ervan :-)

Conclusie

Sugo is een hippe pizzatent, die qua uitstraling en concept wat ons betreft een beetje New Yorks is. Erg leuk!

Het zit achter/onder de Bijenkorf, aan de Aert van Nesstraat 20, middenin het centrum. Dus het is ideaal als je tijdens of na een dagje in de stad (of in je lunchpauze) een lekkere pizza wilt eten, zonder dat je gelijk uren aan het tafelen bent. Je zou in principe binnen een kwartier weer buiten kunnen staan met een gevulde maag! Maar je kunt er, zoals als wij hebben gedaan, ook gezellig zitten en een paar keer wat bestellen.

IMG_5507_1

Een groot voordeel van eten bij Sugo is ook dat het vrij goedkoop is. Je betaalt gemiddeld 3 euro voor een stuk en je kunt van alles wat proeven. Net als bij tapas of sushi, is het eten van pizza in kleine porties heel gezellig en in dit geval ook nog eens gezond!

Ons oordeel: Sugo is een aanrader!

Prijzen

Pizza al taglio

€ 2,80 tot € 4,20 per slice

Desserts (Pizza Nutella, panna cotta, tiramisu en ijskoffie met karamel)  

€ 2,00 tot € 4,40

Koffie (Keuze uit diverse soorten Italiaanse koffie)

€ 2,20 tot € 3,00

IMG_5476_1

IMG_5477

Openingstijden en contactgegevens

zo – do: 11.00 – 21.00 uur
vrij – za: 11.00 – 22.00 uur

010 – 237 45 20 | info@sugopizza.nl

Op woensdag 11 november openen ze trouwens ook een vestiging in Amsterdam!

Ps. Sorry voor de wat mindere kwaliteit foto’s. Het was erg lastig om in het ‘slechte licht’ goede foto’s te maken!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *