Lekker tussendoortje: zelfgemaakte mueslirepen

Homemade mueslirepen

Maak je eigen gezonde tussendoortje met deze heerlijke mueslirepen!

Naast een stukje bananenbrood, neem ik ook graag een zelfgemaakte mueslireep mee naar mijn werk. Heerlijk als tussendoortje bij een kopje thee of koffie! Je kunt ze best een tijdje bewaren in de koelkast of een paar stukjes invriezen.

Ingrediënten*

  • 1/2 appel
  • 1 handje rozijnen
  • 120 gr havermout
  • 1 geprakte banaan
  • 75 gr dadels
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 el kaneel
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 el agavesiroop of honing
  • 2 el kokosolie
  • 2 el water
  • 30 gr gehakte noten
  • Optioneel: (gesmolten) pure chocolade om de uiteinden in te dopen

*Heb je één of meerdere ingrediënten – zoals appel, rozijnen, dadels, kokos, noten of lijnzaad – niet in huis? Of houd je bijvoorbeeld niet van appel of rozijnen? Dan kun je die natuurlijk gerust weglaten! Dit zijn namelijk allemaal ‘extraatjes’ en niet essentieel voor het recept :-)

Benodigdheden

  • Blender / keukenmachine
  • Steelpannetje
  • Oven
  • Bakblik
  • Bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Doe 120 gr haver, 1 geprakte banaan, 75 gr dadels (in kleine stukjes gesneden), 2 el geraspte kokos, 1 el kaneel en 1 el gebroken lijnzaad in een blender of keukenmachine. Als je van noten houdt, kun je ook nog 30 gr noten toevoegen. Ik heb cashewnoten en amandelen gebruikt
FullSizeRender

Kijkje in de blender

  • Verwarm 1 el agavesiroop of honing in een pannetje en voeg er 2 el kokosolie en 2 el water aan toe
  • Roer door en voeg je havermengsel hier aan toe
  • Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt
  • Voeg nu een 1/2 appel in stukjes en 1 handje rozijnen toe
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel je mueslimassa erover
  • Druk het beslag glad met de achterkant van een lepel (of gewoon met je hand 😉)
  • Snij het geheel alvast voor zodat je straks gelijk repen hebt
Klaar om de oven in te gaan!

Klaar om de oven in te gaan

  • Bak de repen af in 25-30 minuten en laat ze een half uurtje afkoelen*

*Ik heb het zelf nu niet gedaan, maar als de repen helemaal afgekoeld zijn, kun je de uiteinden nog even in gesmolten pure chocolade dopen. Laat het stollen terwijl de repen op een bakpapiertje liggen.

Ready to eat!

Ready to eat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *