Motiveer jezelf om ’s ochtends te sporten!

Heerlijk om 's ochtends hard te lopen!

Heerlijk om ’s ochtends een rondje hard te lopen!

De vraag: ‘Waar haal je ’s ochtends toch die motivatie vandaan om te gaan sporten?’ krijg ik vaak gesteld. Mijn antwoord? Ik houd van bewegen en ik doe mijn workout het liefst in de ochtend omdat ik dan meer energie heb dan na een werkdag. De drempel ligt begin van de avond iets hoger. Je hebt immers de hele dag meer tijd om excuses te verzinnen, dan nadat de wekker vroeg gaat. Hup, zonder nadenken, meteen van start gaan!

Motivatietips

Om jou ook te motiveren ’s ochtends uit je bed te springen, heb ik hier vijf tips voor je om je dag actief te beginnen!

1. Licht

Knip meteen je licht aan zodra de wekker gaat, je lichaam reageert daar direct op en je bent meteen goed wakker.

2. Koffie

Tja, een klein beetje cheaten mag af en toe toch? Alhoewel ik koffie trouwens niet zie als iets verkeerds. Voor mij geeft een bakje koffie een lekkere boost om een beetje wakkerder te worden. Ook al werkt het misschien als een placebo, ik vind het heerlijk!

3. Wees goed voorbereid

Weet wat je wilt gaan doen. Leg je outfit klaar en zorg gewoon dat je zonder tegenslagen kan beginnen! Een ochtendhumeur heeft geen zin in nog meer obstakels 😉

FullSizeRender[2]

4. Positive thinking

Denk aan de overwinning. Zodra je klaar bent met je training, zijn alle twijfels, weerstand en vervloekingen verdwenen. Je voelt je de hele dag lekker fit!

5. Maak er een feestje van

Maak er een feestje van door bijvoorbeeld goede muziek op te zetten en je hippe sportoutfit aan te trekken. Maak voor (of na) je training een lekker en verantwoord ontbijt klaar waar je je tijdens je workout op kunt verheugen. En deel de smart met je buddy! Sporten hoeft geen lijdensweg te zijn :)

FullSizeRender[3]

Zet die wekker lekker vroeg en spring uit je bed! Wat zijn jouw excuses?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *