Pasta met tonijn, pesto en groenten

Verse groentenpasta met tonijn

Verse groentenpasta met tonijn

Ik weet niet meer waar ik ooit de basis van dit heerlijke recept ben tegengekomen, maar ik weet wel dat ik heeel blij ben dat ik het heb gevonden! Ik ben echt de grootste tonijn-lover. Vooral een mals stukje gegrilde tonijnsteak (maak me gek!) of sushi met tonijn vind ik heerlijk. Maar aangezien dat best prijzig is en niet zomaar overal te verkrijgen, eet ik dat helaas niet heel vaak. Dat is het ideale aan tonijn uit blik: het is altijd en overal te krijgen en de smaak ervan vind ik ook super lekker. Door een salade of door een pasta-gerecht (in plaats van gehakt of kip)… Yum!

Het is dan ook niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat ik een receptje plaats met deze fantastisch lekkere vissoort 😉

Nu verkoopt Albert Heijn sinds kort verse groenten pasta. Die pasta vind je in de koeling en zit dus boordevol groenten. Er is een versie met wortel (die ik in dit recept heb gebruikt), met bloemkool en met broccoli/erwten. De pasta heeft een stevige en smaakvolle bite (je proeft eigenlijk maar een vleugje van de groenten) en de pasta is in 1 minuut klaar. Ideaal!

Ingrediënten (voor twee/drie personen)

  • 2 blikjes tonijn (op water en olijfolie)
  • Een pak verse groenten pasta (250 gram) of volkoren spaghetti
  • Een paar theelepels rode pesto
  • Een potje (biologische) crème fraîche
  • Een courgette
  • Een rode paprika
  • Een prei
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper/zout
  • Chilivlokken (optioneel)

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette, paprika en prei in stukjes
  • Als je geen verse pasta hebt maar ‘gewone’ pasta of spaghetti, ga je nu ook het water koken (en de pasta volgens de gebruiksaanwijzing)
  • Verwarm een wok met kokosolie en bak de groenten een paar minuten op middelhoog vuur

Foto 31-08-15 19 46 25

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Laat de tonijn uitlekken en voeg het toe aan de groenten

Foto 31-08-15 19 47 00Foto 31-08-15 19 51 18

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Meng de tonijn goed door de groenten en voeg de crème fraîche nu ook toe. Strooi er peper/zout naar smaak overheen

Foto 31-08-15 19 47 17

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Als je verse pasta hebt, ga je nu het water voor de pasta koken. Kook de pas­ta 1 minuut in 1 li­ter wa­ter met 1 thee­le­pel zout

Foto 31-08-15 19 56 58

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Voeg als laatste nog twee eetlepels rode pesto (en wat chilivlokken) toe aan het tonijn-/groentemengsel

Foto 31-08-15 19 48 02 Foto 31-08-15 19 56 10

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Giet na een minuut koken de verse pasta af (of de spaghetti, als die inmiddels ook klaar is) en vul er twee borden mee

Foto 31-08-15 20 00 29 Foto 31-08-15 20 01 54

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Voeg het tonijn-/groentenmengsel aan de borden toe en strooi er als laatste nog wat Parmezaanse kaas overheen. Smullen maar!
Tonijnspaghetti met volkoren spaghetti

De tonijn pasta met volkoren spaghetti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *