Pittige pompoensoep met wortel en kokosmelk

Pittige pompoensoep!

Pittige pompoensoep!

We zitten middenin de herfst dus de recepten met pompoen vliegen je om de oren. Pompoen is de ideale herfstgroente; je kan er zóveel mee maken! Pompoentaart, stamppot van pompoen, puree van pompoen… en natuurlijk pompoensoep!

Ik had laatst een bakje met pompoenstukjes bij de AH gekocht (zonder een idee te hebben wat ik ermee ging maken) en toen kwam ik het recept voor deze pompoensoep op de website Culy.nl tegen. Ik had nog een zakje geraspte worteltjes in de koelkast liggen en de overige ingrediënten had ik ook op voorraad dus ik kon er gelijk mee aan de slag.

Ik heb het recept wel wat aangepast en chilivlokken eraan toegevoegd voor wat extra pit. En een beetje brood met smeersel – humus bijvoorbeeld – erbij maakt dit een volwaardig gerecht. Het brood is natuurlijk ook lekker om in de soep te dopen 😉

De ingrediënten (voor 3-4 personen)*

  • 400 gram pompoen (geschild en in stukjes)
  • 1 grote winterpeen of een zakje geraspte worteltjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 rode peper (in stukjes) of 1 el chilivlokken
  • 3 el olijfolie
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 2 teentjes knoflook (geperst/fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Optioneel: pompoenpitten en een handje kokosrasp
  • Een paar stukjes brood met humus (of een ander smeersel) om erbij te serveren

*Wat je over hebt kun je een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Een deel van de ingrediënten

Een deel van de ingrediënten

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Maatbeker
  • Hapjespan

Bereiding

  • Snijd de wortel (en de pompoen, als je geen kant-en-klaar bakje met stukjes pompoen hebt) in blokjes. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg eerst de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit dit een paar minuutjes aan
  • Voeg dan de pompoen- en wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee

IMG_5252

  • Kook intussen 500 ml water en voeg hier een groentebouillonblokje aan toe. Voeg de bouillon toe aan de pan en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar (deksel mag erop)

IMG_5256

  • Zet na 20 minuten het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel met een staafmixer. Kijk uit voor spetters 😉
  • Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat gekookt water of bouillon toe. Proef ook even of de soep nog wat peper en/of zout nodig heeft. Voeg nu ook de chilivlokken (of de stukjes rode peper) toe
  • Nadat je de soep mooi glad hebt geblend, kun je de soep serveren met wat pompoenpitten en kokosrasp bovenop
  • Besmeer het brood met humus of een ander lekker smeersel. Eet smakelijk!
De pittige pompoensoep

De pittige pompoensoep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *