Snel rijstgerecht met tonijn en avocado

Het complete rijstgerecht

Het complete rijstgerecht

Ik ben dol op tonijn en avocado! Daarom vind ik dit echt een heerlijk recept. Binnen twintig minuten staat het op tafel, het is heel makkelijk om te maken en het is ook nog eens gezond! Ideaal voor een doordeweekse avond dus. Ik kom vaak pas rond 18.00 uur thuis en als ik alleen moet eten (omdat mijn man in de continudienst zit) heb ik geen zin om nog lang achter het fornuis te staan… Ik wil namelijk vaak ook nog even sporten voordat ik ga eten dus voor ik het weet is het 20.00 uur!

Voor dit gerecht heb ik de meeste ingrediënten standaard in huis dus in de supermarkt hoef ik alleen even de verse groenten (paprika, broccoli en sojabonen) mee te nemen.

De ene keer maak ik dit gerecht met broccoli, en de andere keer met courgette. Ik heb er nu voor het eerst ook sojabonen van Albert Heijn aan toegevoegd. Dit is geen must maar smaakt er wel erg lekker bij moet ik zeggen!

Dit recept is voor twee personen. Als ik alleen ben maak ik het ook gewoon voor twee personen omdat ik dan die dag daarna weer een heerlijke lunch heb :-)

De ingrediënten

 • 200 gram volle meergranenrijst van Albert Heijn (zie afbeelding hieronder). Maar zilvervliesrijst is ook prima natuurlijk 😉
 • 1 rode paprika
 • 1/2 broccoli (of kies voor een andere groente zoals courgette)
 • 1 rode ui of 2 sjalotjes
 • 1 teentje knoflook
 • 1 blikje tonijn op water (2 blikjes kan ook, als je lekker veel tonijn wilt)
 • 1 avocado
 • 4 el sojabonen (optioneel)
 • peper en zout
 • chilivlokken voor wat meer pit (optioneel)
 • 1/2 el kokosolie

Bereidingswijze

 • Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
 • Snijd intussen de roosjes van de broccoli in de gewenste grootte, snijd de paprika en de ui in stukjes en pers de knoflook
 • Kook een pan met water en kook daar de broccoli 4 minuutjes in (als je genoeg water in de pan met rijst doet, kun je ook de broccoli daarbij doen om ruimte/afwas te besparen. Anders pak je gewoon een nieuwe pan 😉 )
 • Verwarm de kokosolie in een wok en fruit daarin de ui en knoflook. Doe daarna de paprika erbij en bak kort aan. Intussen giet je de rijst en broccoli af
 • De rijst en de broccoli voeg je nu toe aan de wok met ui, knoflook en paprika. Open het blikje met tonijn en doe de tonijn ook in de pan
 • Mix alles goed door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak. Voor wat meer pit kun je nu ook chilivlokken toevoegen
 • Als de tonijn ook goed is opgewarmd, is het gerecht klaar om te serveren
 • Als laatste snijd je de avocado in stukjes. Deze verdeel je samen met de sojabonen over de borden
Het complete rijstgerecht

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *