Sperziebonen met geitenkaas en gerookte kip

Sperziebonen met geitenkaas en gerookte kip

Sperziebonen met geitenkaas en gerookte kip

Als het om avondeten gaat, heb ik meestal drie ‘eisen’. Het moet makkelijk, snel en gezond zijn!

Dit recept voldoet aan deze drie criteria dus daarom is het ook een gerecht dat ik regelmatig eet. Een aantal meiden in mijn omgeving (vooral degenen die me op Instagram volgen via @ellenkeuv) hebben dit recept inmiddels ook als favoriet overgenomen. Altijd leuk om te horen! :)

Laat je me weten wat je ervan vond, als jij het ook hebt gegeten?

Hieronder vind je het recept voor twee personen.

De ingrediënten

  • 3 handen sperziebonen (sorry, heb geen idee hoeveel gram dit is 😉 )
  • 160 gram gerookte kipfilet
  • 1/2 goed rijpe mango
  • Een paar stukken geitenkaas
  • Een handje pijnboompitten (ik was op de foto een beetje uitgeschoten met de pijnboompitten 😉 )
  • 6 grote dadels

Voor een vegetarische variant laat je de kip gewoon weg. Dan is ‘ie nog steeds erg lekker! En als je tegen noten kunt (ik niet zo goed helaas) kun je er ook nog geroosterd amandelschaafsel aan toevoegen.

Bereiding

  1. Dop de sperziebonen en kook ze ongeveer een kwartiertje
  2. Snijd intussen de mango in blokjes (wat je over hebt bewaar je in een bakje in de koelkast, zodat je bij je ontbijt lekkere verse mango kunt eten!)
  3. Ontpit de dadels (als het nodig is) en snijd ze in kleine stukjes
  4. Snijd de gerookte kip in blokjes
  5. Rooster de pijnboompitten
  6. Snijd de geitenkaas in stukjes
  7. Giet na ongeveer een kwartier de sperziebonen af en verdeel ze over de twee borden
  8. Kruimel hier de geitenkaas overheen (dan smelt het ook een beetje, lekker!)
  9. Voeg als laatste de stukjes mango, kip, dadels en de geroosterde pijnboompitten aan de borden toe
  10. Smullen maar!
Sperziebonen met geitenkaas en gerookte kip

Sperziebonen met geitenkaas en gerookte kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *