Vanille banaan-ei-pannenkoekjes

Foto 18-09-15 14 48 21

Banaan-ei-pannenkoekjes met fruit!

Grote poffertjes of mini-pannenkoekjes… Ik weet niet hoe ik ze het beste kan noemen maar ik weet wel dat ze mega lekker zijn! Qua looks hebben ze veel weg van de bekende fluffy American pancakes – alleen zijn deze veel ‘verantwoorder’! – dus laat ik ze voor het gemak maar pancakes noemen 😉

In dit recept heb ik eiwitpoeder met vanillesmaak gebruikt, waardoor de pancakes lekker zoet worden en ze ideaal zijn als post workout meal. Na het sporten heeft je lichaam namelijk eiwitten (proteïne) nodig om je spieren te onderhouden en te herstellen. In dit recept zit proteïne door het eiwit van het ei én door het toegevoegde het eiwitpoeder (whey protein). Dubbel goed voor je spieren dus!

Ik eet deze pancakes wel eens als ontbijt in weekend. Als lunch zijn ze ook ideaal. Ik maakte ze bijvoorbeeld afgelopen vrijdag als lunch, toen mijn vriendinnetje Eline onverwachts kwam eten. Ik was de pancakes eigenlijk voor mezelf aan het bakken maar toen zij een berichtje stuurde, vroeg ik of ze misschien ook zin had in deze pancakes. Daar kon ze natuurlijk geen nee tegen zeggen 😉 Ik maakte de pancakes gewoon wat kleiner zodat ik er zes per persoon kon maken. Hoe kleiner je ze trouwens maakt, hoe beter je ze kunt omdraaien in de pan. Maak ze dus vooral niet te groot want dan kunnen ze uit elkaar vallen als je ze omdraait.

Nu ben je natuurlijk ook benieuwd naar het oordeel van Eline over de pancakes… Tromgeroffel… Ze vond ze héééérlijk!

De ingrediënten

Voor 12 mini-pancakes (voor 2 personen of voor 1 grote eter 😉 )

  • 100 ml Alpro Coconut of Alpro Amandeldrink (ongezoet!)
  • Kokosolie
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 25 gram volkoren speltmeel
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 grote eetlepel vanille whey protein
Alle ingrediënten

Alle ingrediënten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eventueel achteraf toevoegen:

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 banaan
  • 8 aardbeien
  • Kokosrasp
  • Agavesiroop

Benodigdheden

  • Maatbeker
  • Vork
  • Kom
  • Pan
  • Weegschaal
  • Juslepel

Bereidingswijze

  • Als eerste prak je de banaan. Je klutst het ei in de kom en je voegt de geprakte banaan er aan toe

Foto 18-09-15 14 05 40

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Voeg daarna het speltmeel, het eiwitpoeder en de kokosrasp toe en kluts alles goed door elkaar
  • Verwarm nu de pan met kokosolie. Als de pan goed is opgewarmd zet je het vuur lager en giet je met een juslepel het beslag in de pan. Als de bovenkant van de pancakes niet meer vochtig zijn, kun je ze met een spatel (of een vork) omdraaien
  • Je kunt ongeveer vier pancakes tegelijk bakken. Ik heb een handige pan met vier ronde vormpjes (ooit bij de Kruidvat gekocht) dus vandaar dat de pancakes bij mij allemaal dezelfde grootte hebben. Zoals je op de middelste foto hierboven ziet, staat er ook nog een steelpannetje op het vuur met kokend water en daarop een bord. Daar leg je de pancakes op die klaar zijn, zodat ze niet afgekoelen voordat je ze gaat serveren
  • Tussen het bakken door snijd je het fruit (in dit geval de aardbeien en de banaan) dat je bij de pancakes wilt serveren. Dit leg je alvast op de borden

Foto 18-09-15 14 23 43

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Als alle pancakes klaar zijn, leg je ze tussen het fruit op de borden. Als laatste voeg je de Griekse yoghurt er aan toe en je sprenkelt er nog een beetje kokosrasp en agavesiroop (of honing) overheen
  • En nu: genieten!
Ready to eat!

Ready to eat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *