Vegetarische Mexicaanse ovenschotel met quinoa

De ovenschotel

De ovenschotel

Het recept voor deze vegetarische Mexicaanse ovenschotel met quinoa heb ik afgelopen jaar ontdekt op de blog van Uit Pauline’s Keuken. Sindsdien staat hij op mijn favoriete lijstje, want het is een super lekker en gezond gerecht en ook nog eens makkelijk te maken. De komijn geeft die echte Mexicaanse smaak aan de ovenschotel, yum! Enne, ben je geen fan van vegetarische gerechten? Voeg dan gewoon een beetje gehakt toe 😉

Als je in je eentje of met z’n tweeën bent, houd je uiteraard wat over. Deze ‘leftovers’ kun je een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Ik nam het de volgende dag mee naar mijn werk, in mijn geweldige Boho-Tiffin lunchbox :-)

De leftovers in mijn Boho-Tiffin!

De leftovers in mijn Boho-Tiffin!

Pauline geeft als tip om naast de ovenschotel tortillachips en zure room te serveren. Erg lekker! Ik heb ‘m ook wel eens geserveerd met schijfjes komkommer en guacamole-dip (een mengsel van 2 geprakte avocado’s, 1 geperst teentje knoflook, 1 tomaat in kleine stukjes, 1/2 geperste citroen, peper/zout naar smaak).

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

  • 250 g quinoa
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 rode paprika’s
  • 150 g maïs (uit blik)
  • 200 gr kidneybonen (uit blik)
  • 600 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 65 g geraspte kaas
  • 1 tl komijn
  • Peper/zout
  • Kokosolie
De ingrediënten

De ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht)
  • Was de quinoa in een vergiet en kook de quinoa gaar in water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal heeft quinoa zo’n 15 minuten nodig. Dit zou je eventueel ook de avond van tevoren kunnen doen
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat kokosolie
  • Voeg de komijn toe en bak dit kort mee

IMG_6694

  • Snij de paprika’s in blokjes en bak deze mee
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken (eventueel in een vergiet) en voeg deze toe aan de pan

IMG_6696

IMG_6699

  • Voeg als laatste de gekookte quinoa toe (die is inmiddels al klaar als het goed is) en meng het even door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout
Alles bij elkaar

Alles bij elkaar

  • Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal (ik doe dat met een beetje kokosolie op een stukje keukenpapier)
  • Strooi er geraspte kaas overheen

IMG_6705

  • Bak de quinoa ovenschotel in 10-15 minuten af in de oven. De ovenschotel is klaar als de kaas gesmolten is!
Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *