Wimperextensions.. Do or don’t? (winactie is gesloten)

De wimpers van Ellen zonder (links) en met de wimperextensions

De wimpers van Ellen zonder (links) en met de wimperextensions

Wij zeggen: do! Gooi je mascara en je remover maar weg, want die heb je niet meer nodig als je wimperextensions hebt. Wij mochten bij Schoonheidssalon Celine wimperextensions laten zetten. Ellen had dit al wel eens gedaan, maar Judith en ik nog nooit. Mijn eerste reactie toen ik mijn ogen zag na de behandeling? WAUW!

Wimperextensions: misverstanden en onduidelijkheden

Eerst even wat misverstanden en onduidelijkheden uit de wereld helpen.. Want net als bij zoveel beauty-behandelingen heersen er ook bij wimperextensions wat misverstanden. Ik hoor namelijk veel mensen zeggen dat het per definitie slecht is voor je eigen wimpers. Toen ik bij Celine kwam was dit ook één van mijn eerste vragen. Gelukkig kon ze heel goed uitleggen waarom wimperextensions niet slecht zijn voor je wimpers, mits je rekening houdt met een aantal factoren:

 • De wimperextensions moeten gezet worden door een ervaren wimperstyliste die met de juiste middelen werkt
 • De wimperextensions mag je nooit zelf plaatsen of verwijderen
 • Het is ook belangrijk ook dat je de juiste aftercare benodigdheden gebruikt

Levenscyclus van je wimpers

Om het wat beter te begrijpen, leg ik hier even wat uit over de levenscyclus van je wimpers. De levenscyclus van je natuurlijke wimpers is 60 tot 90 dagen. Net als bij andere haren verloopt de levencyclus van de wimper in drie fasen. De anagene (babyfase), de katagene (puberfase) en de telogene (de volwassen fase). Als een wimper geïrriteerd is of op het punt staat om uit te vallen, dan ligt dit niet aan de wimperextensions. In ongeveer vier weken tijd komt er plaats voor een nieuwe haar en zal deze uitvallen. Er zullen dus altijd haren uitvallen en vernieuwen, of je nu wimperextensions hebt of niet!

In principe kan iedereen wimperextensions dragen. Maar er zijn wel uitzonderingen:

 • mensen met oogziektes
 • mensen zonder eigen wimpers
 • mensen met broze wimpers
 • mensen die allergisch zijn voor de bestanddelen die in de lijm/bonder zitten

Wat vinden wij ervan?

Na deze ‘geruststellende woorden’ kan ik jullie vertellen dat onze ervaringen met de wimperextensions heel positief zijn. Judith twijfelde eerst of ze de wimperextensions wilde maar ook zij heeft nu besloten om het wel te doen!

NB. Ik schrijf de tekst hieronder in de ik-vorm maar ik weet uit betrouwbare bron dat Ellen precies dezelfde ervaring heeft 😉

De behandeling

Voordat Celine met je wimpers aan de slag gaat, geeft ze gelijk aan dat ze het erg belangrijk vindt dat je van te voren goed kijkt welke soort wimpers je wilt hebben. Ze wil koste wat het kost voorkomen dat je ongelukkig de deur uitgaat.

Mijn wimpers zonder extensions

Mijn wimpers zonder extensions

Celine legt rustig en duidelijk uit wat de verschillen tussen de lengtes zijn en wat voor effect dit zal hebben. Ze werkt met de producten, materialen en wimpers van Lash eXtend. Dit is één van de beste merken voor wimperextensions in Nederland. De extensions zijn gemaakt van hoogwaardig synthetisch materiaal en ze zijn afgewerkt met een zijde coating waardoor ze zacht aanvoelen. Nadat ik de beste keus had bepaald, kwam het moeilijkste gedeelte voor mij.. Je moet namelijk je ogen tijdens de hele behandeling dicht houden. De behandeling duurt ongeveer één tot anderhalf uur dus je moet oppassen dat je niet in slaap valt 😉 Maar als dat wel gebeurt, is dat ook niet erg.

Voordat Celine kan beginnen plakt ze huidtape op je onderste wimpers. Dit doet ze om de haren te beschermen tegen de lijm en zodat ze niet vastplakken aan de bovenste wimpers.

FullSizeRender

Tijdens de behandeling

Dit voelt alsof je huid wordt strakgetrokken en het ziet eruit alsof je net een chirurgische ingreep hebt laten doen, haha! Maar na vijf minuten voel je de tape niet meer zitten en het doet ook geen pijn als de tape er na de behandeling afgehaald wordt. Tien minuten nadat Celine was begonnen met het ‘zetten’ van de wimpers had ik nog niet door dat er al ‘nep’ wimpers opzaten. Je voelt ze echt niet zitten!

Links zonder en rechts met extensions

Links zonder en rechts met extensions

Na iets langer dan een uur zaten alle wimpers erop.

Ze zitten erop!

Ze zitten erop!

Toen ik mijn ogen opendeed stond ik versteld van wat ik zag in de spiegel. Wat mooi!

Je voelt en ziet ze niet zitten en het lijkt net alsof je heeele goede mascara op hebt!

Ook nu vroeg Celine herhaaldelijk of ik écht tevreden ben en of ik écht vind dat alles goed zit. Nou, dat vond ik wel! Ook wel logisch, als je het resultaat hieronder ziet. Toch?

Mijn wimpers zonder (bovenste foto) en met de extensions

Mijn wimpers zonder (bovenste foto) en met de extensions

Na de behandeling mag je trouwens je ogen twee uur niet nat maken. Houd daar dus even rekening mee. En je krijgt een wimperborsteltje mee zodat je ze kunt ‘kammen’ als het nodig is.

Wil je nog meer weten over de behandeling? En uitgebreidere uitleg van de behandeling van Celine vind je onderaan deze blog.

Een week na de behandeling

Nu vraag je je natuurlijk af wat je van de extensions merkt in het dagelijks leven? Het ALLER fijnste vinden wij dat we geen mascara meer op hoeven te doen en dat we het er ’s avonds dus ook niet meer af hoeven te halen! Want hoe vaak denk je ’s avonds niet.. ‘Pfff ohhh nee die mascara moet er nog af…’. Scheelt toch weer wat tijd en moeite.

Wat ook erg fijn is is dat ik ook tijdens de momenten dat ik geen make-up op heb (bijvoorbeeld tijdens bootcamp of tijdens het zwemmen) niet zo’n ‘naakt’ gezicht heb.

De extensions zijn zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen de sauna, zwembaden en transpiratie.

Als laatste valt het me op dat door de extensions mijn blik wat opener en frisser is. Soms zag ik er best wel moe uit. Door die extensions heb ik het idee dat dit veel minder is.

Ellens ogen met wimperextensions

Ellens wimpers met extensions

Mijn wimpers met extensions

Mijn wimpers met extensions

Let op!

Waar ik wel erg aan moet wennen is dat je niet zomaar in je ogen kunt wrijven, bijvoorbeeld tijdens het zwemmen of als je net wakker wordt. Het kan wel, maar dan is de kans dat je extensions eraf vallen groter. En zoals ik zal zei is mascara niet meer nodig, maar mocht je toch een keer mascara willen gebruiken dan mag je alleen mascara gebruiken op waterbasis. Dit geldt ook voor remover. Mascara en remover op oliebasis zorgt ervoor dat de lijm, waarmee je extensions vastzitten, oplost. Gebruik ook geen waterproof mascara of een wimperkrultang. Nu gebruikte ik zo’n ding al nooit maar als je die extensions hebt zou ik me ook niet voor kunnen stellen dat je die nog nodig hebt. Verder kan ik echt geen nadelen ontdekken aan de wimperextensions. Behalve dat ze na een tijdje uitvallen 😉

En dan?

De wimperextensions blijven gemiddeld drie tot zes weken zitten, afhankelijk van de cyclus van de wimpers en de verzorging ervan. Een groeicyclus van de natuurlijke wimpers is ongeveer drie tot zes weken. Het is raadzaam om je wimpers tussen de twee en vier weken weer op te laten vullen. Tijdens zo’n refill behandeling worden de losse wimperharen verwijderd en nieuwe extensions geplaatst op de vrije haren. Dit is iedere keer weer anders.

Het verwijderen van de wimperextensions wordt met een speciale gelremover gedaan, die de bonder/lijm losweekt. Op geen enkele andere manier kunnen de wimperextensions worden verwijderd. Dit kan ook alleen door een wimperstylist worden gedaan. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om het er natuurlijk van af te laten groeien. Na ongeveer zes weken zul je dan niks meer van je extensions zien. Als je de wimperextensions wel zelf eraf gaat halen, kan dit schadelijk zijn voor de natuurlijke wimperharen en kunnen ze afbreken. Niet doen dus!

De prijzen

Bij Schoonheidssalon Celine kost een nieuwe set €59,50. Tijdens de gehele decembermaand biedt ze deze behandeling aan voor €50,00.

Het opvullen van de wimpers kan vanaf €25,00. Dit is dan na minimaal twee weken nadat ze gezet zijn.

Winactie: Win een nieuwe set wimperextensions t.w.v. €59,50!

Wil je ook van die fantastische wimperextensions? Wakker worden met een prachtige oogopslag? Volg dan de onderstaande stappen en win een nieuwe set wimperextensions t.w.v. €59,50 van Schoonheidssalon Celine!

Wat moet je doen om de behandeling met wimperextensions te winnen?

 1. Laat ons onder dit artikel weten waarom jij deze wimperextensions zou willen.
 2. Like onze Facebook– en Instagrampagina en die van Schoonheidssalon Celine.
 3. Om extra kans te maken op de wimperextensions, kun je het bericht op Facebook (en/of Instagram) delen.

De winnaar van de wimperextensions van Schoonheidssalon Celine is… Dagmar Hendriks!? Gefeliciteerd Dagmar! Je kunt contact opnemen met Celine om een afspraak te maken voor de behandeling waarbij je prachtige wimpers aangemeten krijgt 😉 

Niet gewonnen? Niet getreurd, want er komt binnenkort weer een nieuwe leuke winactie aan!

Ook andere behandelingen bij Celine

Je kunt bij Schoonheidssalon Celine natuurlijk ook nog voor andere behandelingen terecht. Ze geeft onder andere heerlijke massages, ze waxt en epileert pietje precies en je kunt terecht voor schoonheidsbehandelingen. De kracht van Celine is dat het een eerlijke lieve meid is en ze geen half werk af wil leveren. Mocht je dus na een behandeling niet tevreden zijn..(wat ik me niet kan voorstellen maar geef dit dan wel gelijk aan), dan zal ze er alles aan doen om er toch voor te zorgen dat je tevreden de deur uit gaat!

De schoonheidssalon van Celine zit op het ‘dubbele’ gedeelte van D’n Diek in Middelharnis. Een bezoekje aan haar is dus goed te combineren met een middagje shoppen en lunchen in het winkelcentrum 😉 De salon is klein maar fijn en het is heel schoon en netjes ingericht.

Contactgegevens

Westdijk 39/41
3241 GT Middelharnis
Tel. 0187 – 764 004 / 06 – 48639655
Info@schoonheidssalon-celine.nl

Uitgebreide uitleg wimperextensions door Celine

Als iemand voor het eerst komt, kijken we samen naar wat er bij de ogen past en wat de wensen zijn. Zo kijken we eerst naar de soort krul, de kleur, dikte en uiteindelijk naar de lengte. Ook kunnen de haren op twee manieren gezet worden. Dit kan van kort naar lang uiteinde of van kort naar lang en dan weer eindigen met de kortere. De manier van zetten van kort naar lang geeft de echte mascara look (waaiereffect). De andere manier is een wat natuurlijker effect. Ook hier kijken we samen naar wat het mooiste uitkomt. De keuze blijft altijd aan jezelf. Als dit is uitgezocht plakken we de huidtape op de onderste wimpers. Dit om te onderste haren tegen de lijm te beschermen en zodat ze niet vast gaan zitten aan de bovenste wimpers. Ook werkt dit makkelijk. Dan ontvetten we de wimpers met de voorbehandeling. De wimperharen worden haar voor haar gezet. Dit kan een uur tot anderhalf duren. Dit ligt geheel aan hoeveel eigen haren je zelf hebt en hoe makkelijk het is om te zetten. Dit is bij iedereen anders. Hoe meer eigen wimperharen iemand zelf heeft, hoe meer er gezet kan worden. Er worden tussen de 60 en 90 wimperharen gezet per oog. De behandeling is pijnloos. Tussendoor borstelen we de haren om te kijken of ze goed vast zitten en dat ze goed los van elkaar blijven en niet op een grote klont aan elkaar blijven kleven. Zo ziet het er ook het natuurlijkste uit. Eerst werken we op het ene oog en daarna het andere oog. Als beide ogen klaar zijn doen we de nabehandeling erop, dit is een coating en bestaat uit een voeding voor de natuurlijke wimpers en laat de lijm langer houden. De tape wordt er weer afgehaald en de ogen kunnen open. We kijken als de ogen weer geopend zijn (deze zijn gedurende de hele behandeling gesloten) of het naar wens is en alles goed zit. Je krijgt een borsteltje (en informatiebrochure) mee, zodat je elke dag – mocht het nodig zijn – even door de haren te borstelen. Op de informatiebrochure kun je meer lezen over bijvoorbeeld de verzorging van de wimperextensions, hoe ze weer verwijderd kunnen worden, of het schadelijk is voor de natuurlijke wimpers en overde nabehandeling. Heb je nog meer vragen over wimperextensions of andere behandelingen van Schoonheidssalon Celine? Neem dan contact op via de bovenstaande contactgegevens.

22 Comments

 • Dagmar zegt:

  Dat ziet er erg mooi en echt uit! Deze behandeling zou ik graag willen winnen! Scheelt een hoop tijd s ochtends!

 • April zegt:

  Echt super mooi gezet..!
  En weer erg leuk geschreven??
  Ik zou ze erg goed kunnen gebruiken omdat ik erge korte wimpers heb..
  En 4jan wordt ik 30 jaaaa 30? ik geef dan nog een feest dus dan zouden een paar mooie wimpers zeker van pas komen?

 • Nathalie zegt:

  Super toevallig, ik wilde nét een afspraak maken om wimperextensions te laten zetten dus ik kan natuurlijk niet niet mee doen met deze actie 😉 Erg mooi resultaat en het lijkt me heerlijk om zo “mooi” op te staan!

 • Jennifer de Brandweervrouw zegt:

  Jeahhh dit is echt wat voor mij!!!
  Ik als brandweervrouw en fanatiek sporter (kitesurf-mtb-hardlopen en fitness) heb geen tijd om mijzelf op te maken, en als ik dat doe blijft het door al dat gesport en zweet van de brandjes blussen slecht zitten. Heb toevallig een maand geleden PMU (permanente make-up) laten zetten, ik heb een heel klein mooi lijntje onder mijn ogen laten trekken en daar passen deze wimperextensions goed bij! Jeahhh wat zal ik stralen tussen al die brandweermannen ?

 • Clarinda zegt:

  Wat handig, geen mascara meer op hoeven doen en er af halen. En er altijd fris uitzien!
  Ik zou ze graag willen winnen, ideaal!

 • Marloes zegt:

  Net voor mijn zomervakantie heb ik ook wimperextensions door Celine laten zetten en deze hebben 7 wk fantastisch gezeten! Wat een uitkomst.
  Tijdens de komende, toch wel moeilijke, kerstdagen is een heldere blik zonder uitlopende mascara wel welkom. En al blijven mijn ogen droog, het is gewoon superhandig en scheelt kostbare (slaap)tijd in de ochtend ?

 • raphaelle moleveld zegt:

  oh lijkt mij fantastisch!! ik wil al een lange tijd wimper extensions.. en nu is het perfect om het een keer te proberen en wat is nou leuker om met kerst zulke mooie wimpers te hebben!! Ik ga duimen!!!

 • Mareille zegt:

  Deze wil ik zoooo graag! Geen bloot gezicht meer voor mij.

 • Marieke Hoogerwerf zegt:

  Wat een super toffe winactie, ik zou het echt super leuk vinden om te winnen!
  Aangezien ik elke ochtend mascara op mn wimpers smeer en wat ik er ook mee doe, het er aan het einde van de dag altijd af is!
  Al meerdere mascara’s geprobeert maar dit zou zeker een goede oplossing zijn…

  Ik ga duimen!!

  XXX

 • Laura zegt:

  Om 7 uur ’s ochtends 2 kids gewassen, aangekleed en gevoed op de crèche afzetten en zelf fatsoenlijk zonder melk, snot en pindakaas vlekken, twee de zelfde sokken en je kleren niet binnste buiten aan op je werk komen is soms best een opgaven. Met een Een paar mooie wimpers ziet vast niemand die paar vlekken, uitstekende kaartjes en verschillende sokken.

 • Martine zegt:

  Waaauw! Wát een resultaat! Dat wil ik ook!! De reden waarom ik moet winnen? Tsja, echt een goede reden heb ik niet, behalve dat ik dolblij zou zijn!! 😀

 • Iris van der Welle zegt:

  Wow geweldig!! Altijd al een keer willen doen, maar ik durfde nooit… Jullie hebben heel wat vooroordelen weg genomen dus nu duimen dat ik win????

 • Amy Grinwis zegt:

  Ik zou dit echt super tof vinden!
  Op school en op de kazerne mag ik geen make-up dragen en om er dan toch wat vrouwelijker uit te zien in uniform is dit ideaal! ☺️

 • Desiree zegt:

  Wat zou ik dit fijn vinden!
  Ik ben echt een kluns met make-up en dus ook met mascara. Ik heb redelijk korte wimpers en zou het heel graag een keer willen proberen!

 • Milou zegt:

  Graaag. Om mooie wimpers te hebben, altijd!! Wat wil je nog meer. En je hoeft er niks voor te doen. Heel graag zou ik dit willen winnen.

 • Angela zegt:

  Wauw!! Had niet verwacht dat het zoveel verschil zou zijn.. Dit zou ik heel graag willen winnen :) net als heel veel vrouwen erg lui om m’n mascara eraf te halen. En ben wel erg nieuwsgierig geworden nu.

 • Ellen zegt:

  Jaaaaa leuk!! Zeker met kerst en Oud&Nieuw in het vooruitzicht! Super leuke winactie!

 • Maritha van der valk zegt:

  Zou super zijn!! Lijkt me ideaal om een tijdje ‘mascara loos’ door het leven te gaan ?

  • Lisa zegt:

   Wauw de extensions zien er bij jullie echt super mooi uit! Ik zou ook graag zo’n set winnen, scheelt ’s ochtends een hoop tijd en wát een mooie open en ‘wakkere’ blik krijg je ervan!

 • Jozien zegt:

  Omdat wimper extensions echt FANTASTISCH zijn!

 • Martha zegt:

  Leuke actie! Ik heb ze nog nooit gehad dus zou het graag zelf een keer ervaren :)

 • Chantal zegt:

  Lijkt me heerlijk… Elke ochtend meer tijd over hebben omdat het niet nodig is om mascara op te doen!!! Aangezien het bij mij heel veel tijd kost omdat ik er altijd helemaal onder zit ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *