Zelfgemaakte tonijnburgers

De tonijnburgers

De tonijnburgers

Burgers gemaakt van tonijn uit blik. Yum! Waarom heb ik die niet eerder ontdekt? Ik zag op de (super leuke!) blogs van www.glowmag.nl en www.studentenvoer.com deze tonijnburgers voorbij komen en als echte tonijn-lover moest ik ze natuurlijk ook maken. Ik heb de recepten gecombineerd en iets aangepast. Scroll snel verder voor het recept!

De burgers zijn super lekker en zitten vol met eiwitten. Je kan ze natuurlijk op een broodje doen of gewoon lekker zo eten met daarnaast nog wat groenten en een kleine salade. Dan is je maaltje éxtra gezond. Een recept van een kleine salade met een heerlijke honing-mosterddressing vind je onderaan.

Ingrediënten voor 2 tonijnburgers

  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 2 eieren
  • Flinke snuf paprikapoeder
  • Een teentje knoflook
  • Een kleine rode ui
  • 2 eetlepels havermout
  • peper/zout
Alle ingrediënten bij elkaar

Alle ingrediënten bij elkaar

Ingrediënten kleine salade voor 1 persoon:

  • Een zak rucola slamelange (twee handjes daaruit)
  • 3 cherrytomaatjes in vieren gesneden
  • 1/3 komkommer (helft in stukjes gesneden, helft in plakken geraspt)

Ingrediënten en bereidingswijze honing-mosterddressing

  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl witte balsamico (of wijn-) azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • Snuf peper en zout

Meng de bovenstaande ingrediënten met elkaar in een kommetje. Roer goed door tot het mengsel een geheel is geworden en meng het door de salade.

Bereidingswijze tonijnburgers

  • Laat de tonijn uitlekken en doe alle ingrediënten in een kom
  • Kook intussen wat water voor de broccoli en snijd de broccoli in stukjes
  • Meng alle ingrediënten voor de burgers met een vork tot het er ongeveer zo uitziet:

IMG_4732

  • Kneed nu twee burgers van het mengsel. Doe dit boven de wasbak zodat je het vocht er goed uit kunt knijpen
  • Doe de broccoli in een pan met kokend water en kook de roosjes 5 tot 6 minuten
  • Verhit kokosolie (of olijfolie) in een pan en leg de burgers in de pan
  • Tip: Strooi wat zout in de pan voordat je de burgers in de hete pan met olie legt. Dit voorkomt dat het vet erg gaat spetteren!

IMG_4739

  • Bak ze de burgers aan beiden kant op middelhoog vuur goudbruin
  • Maak intussen de honing-mosterddressing en voeg dit toe aan de sla
  • Giet de broccoli af en serveer de burgers met de broccoli en een kleine salade
Een heerlijke maaltijd!

Een heerlijke maaltijd!

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *